DIY: Herfst decoratie

Things I love about autumnLaten we eerlijk zijn, we balen er allemaal als een stekker van dat de zomer weer is afgelopen. De herfst wordt toch vaak geassocieerd met regen en kou; de wereld ziet er grauw uit. Maar eigenlijk is de herfst juist een heel gezellig en warm seizoen! In de herfst kunnen we weer lekkere dikke truien dragen, warme chocolademelk drinken (vergeet de slagroom niet!) en op de bank kruipen (met een dekentje) voor een movie night!

Wij vinden het persoonlijk erg leuk om onze kamers tijdens het herfstseizoen ook een beetje in die gezellige herfst sfeer te brengen en daarom hebben we een ‘Do It Yourself’ voor jullie: ‘How to: herfst decoratie’. Wij hebben ervoor gekozen om simpele, goedkope, maar toch erg leuke herfstdecoraties te maken. Goedkoop, omdat de doorsnee student nou eenmaal niet rijk is. Maar je (studenten)kamer decoreren hoeft helemaal niet veel geld te kosten, dat gaan wij jullie vandaag laten zien!

(Bron: https://31.media.tumblr.com/tumblr_mdgn13wVyU1raozgyo1_500.jpg)

DIY 1: Herfst decoratie snoer (door: Celeste)
Wat heb je nodig?
– Een touw of een koord (€0,39 – Action)
– Secondelijm (beter is een lijmpistool) (€2,54 – Jumbo, kun je nog wel ergens goedkoper vinden)
– Decoratie dennenappels (aan een koordje) (€0,99 – Action)
– Decoratie besjes (€0,87 – Action)
– Decoratie appeltjes (€0,87 – Action)
– Kaneelstokjes (€1,32 – Big Bazaar)
– Zilveren spuitverf (€2,19 – Action)
– Een schaar
– Een oude krant of folder
– Andere decoraties, alles is optioneel. Gebruik vooral wat jij leuk vindt! 🙂
DSCF2095

Voordat je met de DIY begint, is het belangrijk dat je een oude krant/folder op de tafel legt. Als je dat gedaan hebt, pak je het touw en kijk je hoe lang je je herfst snoer ongeveer wilt hebben. Ik heb het koord niet al te lang gemaakt, want dat vond ik niet zo nodig (ook moest ik eerst nog zien of ik überhaupt geduldig genoeg zou zijn om het snoer af te maken). Dan is het tijd om te beslissen welke decoraties je allemaal aan je snoer wilt hangen. Ik heb 2 snoeren gemaakt en voor elk snoer 4 dennenappels gebruikt. De dennenappels hingen al aan een koordje, waardoor ik ze makkelijk aan het touw kon bevestigen. Ook de decoratie besjes en appels kon ik makkelijk bevestigen. Aan de kaneelstokjes heb ik zelf een touwtje vast moeten maken.

Herfst snoer #1:
Bij dit snoer leek het me wel leuk om een vogeltje op een dennenappel te plaatsen. Ziet er leuk uit, al zeg ik het zelf. Maar wat was het een gedoe! Dat kreng bleef totaal niet zitten… Waarschijnlijk lag het gewoon aan de lijm (of aan mij), daarom raad ik zeker aan om voor deze DIY een lijmpistool te gebruiken… En geduld te hebben haha!
DSCF2157

Herfst snoer #2:
Voor dit snoer heb ik de decoratie appeltjes gebruikt, om het geheel wat kleurrijker te maken. De dennenappels heb ik voor deze variant zilver gespoten, want dat vond ik er eigenlijk wel heel leuk uitzien. Weer eens iets anders!
DSCF2155

Het uiteindelijke resultaat!
Beide snoeren waren erg makkelijk om te maken en je bent er helemaal niet zo lang mee bezig (tenzij je het net als ik doet en tussendoor moet gaan schoonmaken, omdat alles onder de zilveren verf zit). Ik vind beide herfst snoeren best goed gelukt en ik ben er stiekem best een beetje trots op! (ik en creativiteit…) Ik denk dat ik een van de snoeren rond m’n spiegel ga hangen en dat ik de ander weggeef!
DSCF2160

DIY 2: Pompoen kaarshouder (door: Rowie)
De pompoen kaarshouder is erg eenvoudig en leuk om te maken, ideaal voor de minder creatieve studenten. Pompoenen horen helemaal bij het herfstseizoen! Je hoeft dus niet te wachten totdat het Halloween is, voordat je aan de slag kunt gaan met pompoenen. Voor de kaarshouder maakt de grootte van de pompoen niet uit, zolang er maar een waxinelichtje in past.

Wat heb je nodig?
– Pompoen (€1,99 – Albert Heijn, je kunt pompoenen wel goedkoper krijgen, bijvoorbeeld op een markt)
– Een mesje
– Een lepel
– Waxinelichtje

Stappenplan.
1. Allereerst moet je de bovenkant van de pompoen eraf snijden. Houd hierbij rekening met de grootte van het waxinelichtje dat je in de pompoen wilt doen. Maak eerst lichtjes (met een mesje) een cirkel om de pompoen (zie afbeelding) en snijd dan de bovenkant eraf.
Pompoen 1

2. Haal vervolgens met een lepel het binnenste gedeelte uit de pompoen . Schrik niet van de vieze smurrie die uit de pompoen komt! Ook kan ik je vertellen dat een pompoen van binnen niet erg aangenaam ruikt…
Pompoen 2

3. Als alle slierten en pitten uit de pompoen zijn gelepeld, ben je alweer bijna klaar. Als je stap 1 goed hebt opgevolgd, past je waxinelichtje nu precies in de pompoen. Wees vooral niet te enthousiast als je het waxinelichtje in de pompoen stopt, bij mij zat het kaarsje namelijk vast toen ik hem er iets te ver in had gedrukt… Niet getreurd, je duwt het waxinelichtje nog wat dieper de pompoen in en doet er gewoon een tweede waxinelichtje bovenop.
Pompoen 3

4. Je pompoen kaarshouder is klaar! Zoek een leuk plekje op waar je je pompoen gaat neerzetten. Nu wachten tot het donker wordt en je het waxinelichtje kan aansteken!
Pompoen 4

We hopen dat jullie deze 2 kleine DIY projectjes tof vonden! Laat ons vooral even weten of en hoe jullie je (studenten)kamer decoreren tijdens de herfst!

Dream big, sparkle more, shine bright!

6 gedachtes over “DIY: Herfst decoratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s